For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl/Cmd-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Bakgrunn

Hvem står bak Xpolar

Xpolar er et selskap etablert av rådgivningsselskapet One World og programvareselskapet One Voice. Selskapet tilbyr autentiske beredskapskurs i samarbeid med lokale aktører på Svalbard.

 

Det er stor forskjell på å ha lest om beredskap og å selv ha stått oppe i en krisesituasjon som må håndteres. Xpolar gir deg en innsikt i og erfaring fra risikovurdering, beredskap og krisehåndtering det er umulig å lese seg til.

 

Å trene og øve realistisk og helhetlig er viktig for den enkeltes læringsutbytte og evne til å overføre kunnskap fra én type situasjon til andre krevende situasjoner.

 

En viktig del av det å øve realistisk, har elementer av reell risiko i seg. Det å oppleve reell risiko skaper en ekstra dimensjon av realisme, samtidig som det setter en riktig «nerve» inn i øvingen. Et solid sikkerhetsopplegg sørger for at denne reelle risikoen håndteres slik at vi ikke utsetter noens liv og helse i fare.

 

Ved å legge øvingen til Svalbard og områdene rundt Longyearbyen, kan vi tilby unike beredskapskurs, der hver enkelt deltaker har like forutsetninger og øver innenfor de samme rammer, ute av kontoret og de kjente omgivelsene. Arktis byr på elementer av reell risiko gjennom skredfare, fare for nedkjøling, og fare for isbjørn. Gjennom lokasjonen i Longyearbyen og samarbeidet med lokale bedrifter på Svalbard, ligger forholdene derfor godt til rette, året gjennom, for gode øvingsforhold.

 

Under beredskapsøvelsen benyttes CIM som verktøy. Alle deltagere får nødvendig opplæring i bruk av verktøyet.